HTML

Minden, ami logisztika

Friss topikok

  • logistics: Köszönöm, hogy leírtad a véleményed! Egyet értek veled, sajnos a kormány a jó hangzó beruházásokat... (2012.11.06. 09:47) A Rába svédekkel erősít
  • junkers 390: Öröm a szívemnek!! Végre Magyar gyár részesedik eme jelentős horderejű elismerésben.- Csak így tov... (2012.11.02. 12:45) Nagy teljesítmény a Hell gyártól!
  • Héjj Szilárd Marketingarc: Véleményem szerint Facebook leginkább PR, másodsorban sales marketing! A PR pedig hosszabb idő ala... (2012.08.06. 17:30) Mennyit hoz a házhoz a Facebook?

2012.10.09. 10:27 logistics

Fejlesztésbe kezd Pécs városa

pécs.jpgKomoly beruházást indít Pécs városa, 1,3 milliárd forintból fejlesztené föl a város logisztikai parkját. A park nemcsak a város, hanem egész Baranya megye gazdaságának lendületet adhat.

A logisztikai park a város déli részére az 56-os út és a M60-as autópálya csomópontjában fekszik. A fejlesztenék az infrastruktúrát, vonzóbbá tennék a parcellákat, hogy minél több befektető érkezzen a parkba. A hírek szerint több nemzetközi cég is érdeklődik a logisztikai park iránt, tehát elmondható a munkálatok jó irányba haladnak. A pályázat jelenleg is fut a kivitelezők számára, így még nem tudható ki nyeri el.
Ezzel párhuzamosan folynak a tárgyalások, a leendő bérlőkkel és akik a jövőben befektetnének a létesítményébe. A park első befektetője az Auchan lehet, akik a hírek szerint jövőre kezdik el a munkálatokat, de a Decathlonról is cikkeznek. Valóságalapja azért lehet, mivel köztudott, hogy a francia cég bővíteni szeretne áruházláncát hazánkban. A projekt irányítói megjelentek a müncheni börzén is, ahol más külföldi beruházók figyelmét is felkeltette a pécsi ipari park. A projekt vezetői főként termelő vállalatokat várnak, mivel munkahely teremtés a legfőbb cél, de kereskedelmi és logisztikai cégeket is szívesen várják.
Pozitívuma még a tervnek, hogy egy közös összefogást kezdeményez a dél dunántúli ipari parkok között. A közös munka eredményeképpen várják, hogy egymás pozícióikat erősítik, kapcsolat létesül az ipari parkokban lévő vállalkozások között. Nagyon jó irányú ez a program, nagy sikert hozhat az ipari parkok számára. Ilyen projektet hozhatják, meg számunkra a kiutat a válságból.

Szólj hozzá!

Címkék: logisztikai központ logisztika logisztikai siker


A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamilogisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr234828202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása