HTML

Minden, ami logisztika

Friss topikok

  • logistics: Köszönöm, hogy leírtad a véleményed! Egyet értek veled, sajnos a kormány a jó hangzó beruházásokat... (2012.11.06. 09:47) A Rába svédekkel erősít
  • junkers 390: Öröm a szívemnek!! Végre Magyar gyár részesedik eme jelentős horderejű elismerésben.- Csak így tov... (2012.11.02. 12:45) Nagy teljesítmény a Hell gyártól!
  • Héjj Szilárd Marketingarc: Véleményem szerint Facebook leginkább PR, másodsorban sales marketing! A PR pedig hosszabb idő ala... (2012.08.06. 17:30) Mennyit hoz a házhoz a Facebook?

2012.10.30. 14:08 logistics

A Rába svédekkel erősít

rába.jpgKöztudott, hogy az állam többségi tulajdont szerzett a Rába cégnél, de érdemi változások nem történtek azóta. Egy érdekes hírt jelentetett meg a Magyar Nemzet, miszerint a Rába a Volvóval összeállva fog buszokat gyártani. Ez hozhatja meg a sikert?

Sajnos az köztudott, hogy a Rába a rossz anyagi helyzete miatt leépítette a gyárát, így már nem tud a győri cég komplett buszokat gyártani. Az évek során értékesítették  gyártósorokat is és a gyártó csarnokukat is. Így a Rába jelenleg csak részegységeket tud legyártani. Ezért is volt érdekes a kormány döntése amikor a Rábában vett többségi tulajdont, amikor több magyarországi buszgyártó is képes teljes buszokat gyártani. 

Jelenleg hazánkban a Volán társaságoknál beszerzési stop van, míg a BKV nemrégiben jelentette, be hogy Merci buszokat vásárol, de tervben van még egy 300 buszból álló flotta vásárlása. Ennek a tendernek lehet a nyertese a Rába. A cég tudja, hogy csak úgy van esélye, ha egy neves buszgyártóval közösen pályázik. A Volvora sem véletlenül esett a választás. A két cég már 2005 óta közösen dolgoznak. Az alváz Volvo gyártmány lenne és a futóművet készíti a Rába. Ha sikerül megnyerniük a tendert nagy változást hozhat a cég életében. A busz beszerzések felélénkítené a hazai buszgyártást. Ez szinte mindenki számára nyilvánvaló, hogy a magyar közlekedési cégek buszai igencsak elöregedtek. Az elemzők szerint a buszok életkorának határa 6-7 év kellene hogy legyen. Ehelyett a BKV buszok nagy része 18 éves, míg a Volán buszoké átlagosan 11 év. Ebből jól látszik igencsak ideje lenne lecserélni a buszokat. 

4 komment

Címkék: logisztika buszgyártás Volvo


A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamilogisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr724878999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

junkers 390 2012.11.02. 12:07:53

Véleményem szerint újra olyan
kompetenciákkal kéne felruházni a Rábát, hogy 100%-ban Magyar
fejlesztéssel, alapanyagokkal lehessen
buszt, vagy akár más járművet gyártani! - Már az is előrelépést jelen-
tene, ha hazai tulajdonú alvállalkozók
alkatrészei is kivennék részüket az adott járműből, így is magyar lenne,
csak nem központosítva folyna az
összes gyártási mechanizmus.

junkers 390 2012.11.02. 12:27:57

Továbbá meg lehetne próbálni, egy
kispénzű vásárlóréteget meghódító, pl.
négyajtós sedan kivitelű autók elő-
állítását is. Ezen -a persze szintén a
Rába, s netán egyéb magyar
tulajdonú üzemek s gyárak által
prezentált gépkocsi konstrukció- főbb
piacai lennének: Magyarország, a
fejlődő országok egy része Pl. Kína,
India, Oroszország, s persze Közép-
Európa többi állama. Ami kevés, az
sajnos a pénz. humán erőforrás van,
fejlesztő s egyéb mérnök még több
is mint kéne. A Magyar járműgyártásban mód felett sok ki-
aknázatlan lehetőség rejlik!!!

junkers 390 2012.11.02. 12:37:24

Becsülöm az állam törekvéseit, ám
meg kell említenem, a kormány
többet költ stadionok építésére egyes
beilleszkedni nem akaró társadalmi
csoportok felemelésére, támogatására,
ezeken túlmenően külföldi beruházások-
ra, miközben lassan már semmi sem
hazai szellemi tőkénk és termelési
kapacitásunk eredménye DÖNTSÜK EL,
MELY UTAT JELÖLJÜK KI A MAGYAR
NÉPNEK, / ÉBRESZTŐ!!!! /

logistics 2012.11.06. 09:47:05

Köszönöm, hogy leírtad a véleményed! Egyet értek veled, sajnos a kormány a jó hangzó beruházásokat támogatja, ami viszont nem nagyon lendíti előre az országot. A stadion és hasonló beruházásokról, pedig az én véleményem, hogy először a társadalmat kell olyan szintre hozni, hogy legyen kereset arra, hogy megtöltsék a stadionokat. A kormány fordítva próbál jólléti államot építeni és ennek csak egy eredménye lehet, a bukás.
süti beállítások módosítása