HTML

Minden, ami logisztika

Friss topikok

  • logistics: Köszönöm, hogy leírtad a véleményed! Egyet értek veled, sajnos a kormány a jó hangzó beruházásokat... (2012.11.06. 09:47) A Rába svédekkel erősít
  • junkers 390: Öröm a szívemnek!! Végre Magyar gyár részesedik eme jelentős horderejű elismerésben.- Csak így tov... (2012.11.02. 12:45) Nagy teljesítmény a Hell gyártól!
  • Héjj Szilárd Marketingarc: Véleményem szerint Facebook leginkább PR, másodsorban sales marketing! A PR pedig hosszabb idő ala... (2012.08.06. 17:30) Mennyit hoz a házhoz a Facebook?

2012.10.31. 11:44 logistics

Daimler csoport a nagy vesztes

daimler.jpgA Daimler cég újabb részlege hozott ki negatív adatokat. A tehergépjármű eladások csökkenése miatt  a legnagyobb gyárukban szüneteltetni kell a gyártást.

A Daimler Wörthben lévő tehergépjármű gyártó központban újra meg kell szakítaniuk a gyártást. A szüneteltetés tűnik a legjobb megoldásnak, hiszen a cég nem akar készletet felhalmozni, majd csökkentett áron értékesíteni azt később. Másrészről a gyárban, így elvégzik a szükséges évi karbantartás, gyártósor ellenőrzéseket. Azt lehet mondani a Daimler egészen jól megoldott a helyzetet.
A Daimler igazi nagy problémája, hogy a tehergépjármű eladások növekedtek, de ők ebből nem tudtak profitálni. Az eladások csökkenésének oka, hogy a dél amerikai piacon elvesztették vezető szerepüket, főként Braziliában. Amerikában és Ázsiában is csökkentek az eladásai, az európai piac pedig teljes recesszióban van. A cégcsoport szinte minden tagja bajban van. A drága autók piacán a válság miatt nehéz az eladás. A Maybach típus a megszűnés határán van, a Mercedes prémium autói is nagy lemaradásban vannak a másik kettő német luxus márkával szemben. Egyedül a kis olcsóbb kategóriás autók piacán versenyképes a Daimler. Végül, mint olvashatjuk a tehergépjárművek piacán is korlátozott lehetőségei vannak a cégcsoportnak. Szerencsére a Mercedes B osztályú kocsik szépen teljesítenek a piacon, az eladási számok az elvárásoknak megfelelnek. Számunkra ez azért fontos, mivel a kecskeméti gyárban készülnek a B osztályú Mercik. Szerintem még a cég idejében reagál a helyzetre. A 2008/09-es válságból ők tudtak az egyik legkönnyebben kikerülni, de mostanra a lendületük elfogyott csak kullognak a sor végén. A cég nem titkolt szándéka, hogy minden téren piac vezető legyen, kifejezetten luxus autók piacán szeretnének élen járni. A cég menedzsmentje alkalmas lehet a feladatra, de a külső tényezőket nem tudják befolyásolni még ők sem. A piac szűkülése nem a Mercedesnek segít, mindenképpen egy európai fellendülésre lenne szüksége a cégnek.   

Szólj hozzá!

Címkék: mercedes válság logisztika mercedes gyár


A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamilogisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr624880733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása